Jaarbericht

2015

Donateurs Rob en Sylvia Brouwer

'Onze band met KNGF Geleidehonden wordt steeds hechter'

'Mensen denken soms dat een geleidehond zielig is, maar dat is absoluut niet waar. Je ziet duidelijk aan de hond dat hij het heerlijk vindt om voor zijn baas te werken. Hij is dan helemaal in zijn element.' Het echtpaar Brouwer is groot hondenliefhebber en steunt KNGF Geleidehonden op diverse manieren, onder andere via hun testament.

Lees meer

De Nalatenschap

In elke aflevering van de tv-serie De Nalatenschap van Omroep MAX is de afwikkeling van een nalatenschap te zien. Daarnaast is er aandacht voor het goede doel dat in de nalatenschap is opgenomen. In 2015 stond in een van de afleveringen de nalatenschap van Willem van de Oudenrijn centraal. Een enorme dierenvriend en een zorgzame man, die zijn leven lang werkte en woonde op een boerderij in Vinkeveen. Het geld dat Willem nalaat, kan KNGF Geleidehonden goed gebruiken voor het opleiden van blindengeleidehonden. Precies zoals Willem dat had gewild.

Bekijk de aflevering


All you need ...WAF!

Stel je voor... je steunt een pup van KNGF Geleidehonden zodat hij later (blinden)geleidehond kan worden. Geregeld krijg je een leuke foto of update van 'jouw' pup per e-mail. Nooit heb je hem in levende lijve ontmoet. En dan staat de jonge hond ineens voor de deur! Presentator Bas Westerweel ging op pad om een nietsvermoedende klas en juf te verrassen met een bezoekje van hun eigen adoptiehond Marley. Ook een pup steunen?

Alles over Adopteer een pup


Geleidehond in de spotlights

Met het lichtkunstwerk 'Filos' maakte KNGF Geleidehonden onderdeel uit van het Amsterdam Light Festival 2015. De geleidehonden bieden hun gehandicapte bazen verlichting, door ze meer vrijheid, zelfstandigheid en onvoorwaardelijke vriendschap te geven. Deze bijzondere band zetten we in de spotlights gedurende het festival, dat heel toepasselijk het thema vriendschap had.
Ons kunstwerk bestond uit losse panelen die samen de hondensnuit vormden van Filos (vriend in het Grieks). De hondenkop werd verlicht met een speciale lichtprojectie, kunstig opgebouwd uit ingezonden hondenfoto's van donateurs. Bekijk de film.


Relatiedagen bij KNGF Geleidehonden

In het voorjaar van 2015 organiseerden we meerdere relatiedagen. Hierbij werden gasten getrakteerd op een rondleiding over ons opleidingsterrein in Amstelveen. Ze bezochten de kennel, kregen een demonstratie van een hondentraining en namen een kijkje in de onderzoeksruimte waar de medische detectiehonden hun sublieme reukvermogen ontwikkelen. Op iedere locatie konden de gasten rekenen op een uitgebreide toelichting van een medewerker. De getoonde activiteiten werden omlijst met indrukwekkende verhalen van onze ambassadeurs, zodat de bezoeker een volledig beeld kreeg voorgeschoteld. Bekijk de foto's.


Echte helden

Onze bijzondere honden zijn echte helden. Ze staan dag en nacht klaar voor hun baas, begeleiden hem van A naar B, helpen met boodschappen en bieden rust, steun en afleiding. Net als hun fictieve superhelden-collega's Batman en Superman hebben ook zij dus zeer bijzondere krachten. Maar deze echte helden kom je gewoon tegen op straat; ze zijn te herkennen aan hun geleidehondenoutfit.

Lees meer over onze nieuwe campagne