Jaarbericht

2015

Puppypleeggezin Roskam

'We genieten erg van onze pleegpups'

'We hebben de smaak te pakken en willen elk jaar een KNGF-pup opvoeden', zegt Willeke Roskam enthousiast. Op dit moment huppelt Klipper door haar huis, een jonge herder van zes maanden oud, met mooie oren die steeds meer overeind gaan staan. 'Van een eigen hond heb je alleen zelf plezier. Met Klipper doe je ook iemand met een beperking een genoegen. Dat is toch geweldig?'

Lees meer

Koninklijke hulde voor "hondstrouwe" vrijwilligers

Een bijzondere verrassing voor zeven "hondstrouwe" vrijwilligers: zij kregen in 2015 een Koninklijke onderscheiding opgespeld bij KNGF Geleidehonden. Een waardering voor hun jarenlange, belangeloze inzet voor de jongste telgen van de organisatie, de pups. Ieder van hen verzorgde in meer dan 17 jaar een flink aantal pups. Samen hielpen deze gezinnen 359 pups op de wereld te zetten, op te voeden en te socialiseren. Een groot deel van deze hondjes schopte het mede dankzij hun inzet tot geleidehond, assistentiehond of buddyhond.


Ellen Greve: 'Vrijwilligers zijn onmisbaar'

Sinds de oprichting in 1935 heeft KNGF Geleidehonden duizenden vrijwilligers die geheel belangeloos veel belangrijk werk voor ons doen. Zonder deze mensen zouden wij meteen niet meer kunnen bestaan. In dit filmpje vertelt directeur Ellen Greve hoe waardevol vrijwilligers voor de organisatie zijn.


Ook puppypleeggezin worden?

Het puppypleeggezin is het fundament van de opleiding tot geleidehond. Het gezin zorgt ervoor dat de pup opgroeit tot een stabiele, gehoorzame en blije hond. Jaarlijks worden er bij ons zo'n 180 pups geboren. Voor al deze pups zoeken we fijne gezinnen. Heeft u plaats in uw gezin, uw huis, uw tijdschema en in uw hart voor een geleidehond in opleiding? Meld u dan aan als pleeggezin voor KNGF Geleidehonden.

Lees hier de voorwaarden


Verslingerd aan doppen sparen

Overgewaaid van onze zuiderburen en een andere manier van steunen: plastic doppen sparen. Mensen kunnen hun gespaarde doppen inleveren bij de verschillende inzamelpunten. Als daar minimaal tien vuilniszakken met doppen staan, komen chauffeurs - allen vrijwilliger - de doppen met busjes ophalen. Zij brengen de zakken naar een doppendepot, waar zeecontainers klaar staan voor opslag. Als die vol zijn, gaan de doppen naar de kunststofverwerker. In 2015 werd er 40.000 kilo aan doppen gerecycled. Met de opbrengst konden twee toekomstige geleidehonden met de basisopleiding beginnen! Bekijk de video van de reis van de dop of lees meer over onze doppenactie.

Lees meer over onze doppenactie